Schelvismoot in kruiden-notenkorst met bloemkoolcouscous
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de bloemkoolcouscous. Verdeel de bloemkool in grove stukken en hak ze fijn tot couscous in een hakmolen of keukenrobot.
-
2
Pel de rode ui en snipper fijn. Snij de helft van de zeekraal in kleine stukjes. Meng de bloemkoolcouscous met de rode ui, de stukjes zeekraal, de fijngehakte peterselie en de fijngehakte bieslook. Breng op smaak met de olijfolie, de citroenolie, het citroensap, wat peper en zout. Laat in de koelkast even marineren.
-
3
Bereid de vis. Meng de gehakte kruiden met het amandelpoeder, de gehakte walnoten en wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Leg de vismoten op een met bakpapier beklede ovenplaat. Strooi er de crumble en wat extra olijfolie over. Gaar 20 à 25 minuten in de oven.
-
4
Serveer de moten met de bloemkoolcouscous, de rest van de zeekraal en eventueel wat basilicumpesto.