Paprika's met ham en bloemkoolcouscous
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de paprika's en snij er de hoedjes af. Verwijder de zaadjes en de witte vliesjes.
-
2
Leg de paprika’s en de hoedjes in een ovenschaal. Giet er wat olijfolie over en bak 15 ze minuten in de oven.
-
3
Doe de bloemkoolroosjes in delen in een blender en mix ze tot fijne korreltjes (couscous). Bak de ui glazig in olijfolie. Voeg de bloemkoolcouscous toe, roerbak 5 minuten en kruid met de kurkuma, peper en zout.
-
4
Voeg de kerstomaatjes en de ham toe en roerbak nog 2 minuten. Hak de helft van het basilicum fijn en meng samen met de mozzarella en de pitten- en zadenmix onder de couscous.
-
5
Schep het couscousmengsel in de paprika’s. Zet de paprika’s opnieuw in de ovenschaal, zet er de hoedjes op en bak ze nog 5 à 10 minuten in de oven. Werk voor het serveren af met de rest van het basilicum en peper van de molen.