Trofie met lamsballetjes en peultjes
bereiding
-
1
Meng het lamsgehakt met het komijnpoeder, de garam masala en peper en zout. Maak balletjes van het gehakt en laat ze 1 uur opstijven in de koelkast. Verhit een scheutje olijfolie en roerbak de gehaktballetjes rondom rond bruin.
-
2
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in gezouten water, giet af en laat afkoelen.
-
3
Kook de peultjes beetgaar in gezouten water. Doe de blaadjes munt, basilicum en het teentje knoflook samen met een snuifje grof zout in een vijzel en plet alles. Voeg 3 eetlepels olijfolie toe en meng tot een smeuïge olie. Snij de lente-uitjes in schuine stukken.
-
4
Meng de pasta met de muntolie, peultjes, gehaktballetjes, lente-ui en kruid met peper en zout. Garneer met extra munt en basilicum.