Trofie met pulled salmon en prei
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de zalmfilet op een met bakpapier beklede ovenplaat. Sprenkel er olijfolie over en kruid de vis met peper en zout. Gaar hem 10 à 12 minuten in de oven.
-
2
Kook ondertussen de trofie gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
3
Spoel de preiwitten en snij ze in fijne ringen. Hak de waterkers fijn. Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit eerst de ui en de knoflook aan in olijfolie, voeg de preiringen toe en roerbak ze tot de prei zacht is. Voeg de waterkers, de roomkaas en de visbouillon toe. Breng de saus op smaak met peper en zout.
-
4
Haal de zalm uit de oven en trek hem met twee vorken tot repen. Meng de zalm en de trofie onder de saus, roer om en doe alles in een ovenschotel.
-
5
Meng de panko met de peterselie en de parmezaan en voeg olijfolie toe tot je een crumble krijgt. Strooi deze crumble over de pastaschotel en zet de schotel 15 minuten in de oven. Werk de schotel af met de peterselie.