Recept

Zelfgemaakte zalmfishsticks met krieltjessalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een budgetvriendelijke kinderfavoriet! Mag het iets exotischer zijn? Voeg dan eens grofgemalen kokosvlokken toe aan de panko. Onverwacht lekker!

bereiding
  1. 1

    Boen de krieltjes schoon en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even uitdampen en afkoelen. Spoel de komkommer en maak er met een dunschiller lange linten van. Snij de harde achterkant van de venkel en snij met een mandoline of scherp mesje in flinterdunne plakjes.

  2. 2

    Meng de yoghurt met de gesnipperde kruiden, het citroensap en peper en zout. Lepel 3/4 onder de krieltjes en de venkel. Leg er als laatste de komkommerlinten kriskras tussen en zet de salade koel weg.

  3. 3

    Snij de zalmfilets in de lengte in reepjes. Dep ze goed droog met keukenpapier. Zet drie kommetjes klaar: eentje met de bloem, eentje met de losgeklopte eieren en eentje met de panko. Wentel de zalm eerst door de bloem, daarna door de eitjes en dan door de panko. Verhit boter in een pan en bak de zalmfishsticks aan beide kanten in 2 minuten goudbruin en krokant.

  4. 4

    Serveer de fishsticks met de krieltjessalade. Geef er de rest van de dressing en een partje citroen bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!