Tagliatelle met worstjesvlees en stroganoffsaus
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflook. Rist de takjes tijm. Maak de champignons schoon en snij ze in vieren. Snij de braadworsten open en duw het vlees er voorzichtig uit.
-
2
Verhit olijfolie in een pan en doe het worstjesvlees in de pan. Roerbak goudbruin. Voeg de gesnipperde sjalot en knoflook toe en schep goed om. Voeg de champignons toe en hussel goed door elkaar. Kruid met peper, zout en de tijm.
-
3
Blus met de wijn en laat even inkoken. Voeg daarna de mosterd en de room toe en laat de saus op een zacht vuur indikken. Proef en breng op smaak met wat citroensap en -schil en eventueel nog wat peper en zout.
-
4
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep meteen onder de saus. Werk af met nog wat takjes tijm of een ander kruid naar keuze.