Recept

Waterkerssalade met gegrilde asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse: “Waterkers kun je het hele jaar door krijgen in België, maar is op z’n best in de lente. Gebruik het in salades, sauzen, puree...” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de asperges. Blancheer ze 7 minuten in kokend gezouten water en laat uitlekken.

  2. 2

    Spoel de kerstomaten en leg de trosjes in een ovenschotel. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Zet 8 tot 10 minuten in de oven tot ze zachtjes openbarsten.

  3. 3

    Wentel de asperges door wat olijfolie en gril ze aan beide kanten in een pan of op de grill.

  4. 4

    Maak de vinaigrette. Meng het citroensap met de mosterd en de olijfolie en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Spoel de waterkers en laat uitlekken. Verdeel over 4 bordjes en leg er de gegrilde asperges en de kerstomaten bij. Sprenkel er de mosterdvinaigrette over en werk af met de kiemgroentjes en eventueel wat gedroogde bloemblaadjes. Lekker bij een lentestoofpotje met konijn en de ricottataartjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Waterkerssalade met gegrilde asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!