Recept

Rijstpap met gestoofde rabarber en krokante amandelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van Natalie: "Je zal sowieso te veel hebben van deze gestoofde rabarber, maar je kunt hem nog eten bij de yoghurt, ijs of panna cotta.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Bereid de rabarber. Doe de rabarber met het citroensap, de suiker, de sumak, het vanillestokje en de muntblaadjes in een ovenschaal en voeg een bodempje water toe. Gaar 20 minuten in de oven en schep af en toe om.

  2. 2

    Leg de amandelen samen met de poedersuiker op een met bakpapier bakplaat en rooster ze de laatste 10 minuten mee in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.

  3. 3

    Maak de rijstpap. Halveer het vanillestokje en schraap er de zaadjes uit. Doe de melk samen met het vanillestokje, de zaadjes en de rijst in een grote pot en breng aan de kook. Laat op een zacht vuur inkoken. Roer regelmatig om zodat de rijst niet aanbrandt.

  4. 4

    Giet de rijstpap in glaasjes en werk af met gestoofde rabarber en de krokante amandelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rijstpap met gestoofde rabarber en krokante amandelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!