Recept

Rijstpap met bruine suiker

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gebruik voor een smeuïge rijstpap altijd kleef-, risotto- of dessertrijst. Het duurt een halfuur tot een uur voor de rijstkorrels alle melk hebben opgenomen. Binden doe je met een liaison: eidooiers die je op het einde van de kooktijd toevoegt. Klassieke rijstpap kun je zowel warm als koud eten en wordt geserveerd met bruine suiker, gekonfijt fruit of met perziken uit blik.

bereiding
  1. 1

    Halveer het vanillestokje, schraap het merg eruit. Breng de melk aan de kook met het opengesneden vanillestokje, de zaadjes en het kaneelstokje.

  2. 2

    Voeg de rijst en de saffraan toe en roer om. Zet het vuur zachter, dek af en laat op een heel zacht vuur 30 minuten garen. Roer af en toe even om.

  3. 3

    Roer de suiker door de rijstpap en haal het vanillestokje en het kaneelstokje eruit. Klop de eidooiers los en roer ze door de rijstpap.

  4. 4

    Verdeel de rijstpap over kommetjes. Serveer lauwwarm of koud met bruine suiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rijstpap met bruine suiker

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!