Schelvis met een kaaskorst, lentepuree en warme boontjessalade
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng 4 eetlepels roomkaas met de bieslook. Leg de vis in een met olijfolie ingevette ovenschaal, kruid met peper en zout en bestrijk met de roomkaas. Bestrooi met de panko en gaar 15 tot 20 minuten in de oven.
-
2
Schil de aardappelen, snij in stukken en kook gaar in lichtgezouten water. Maak de boontjes schoon en blancheer ze in lichtgezouten water. Doe de erwtjes met een bodempje water in een microgolfovenschaal en zet 1/2 minuut in de microgolfoven.
-
3
Giet de aardappelen af en pureer met een klontje boter en 1 eetlepel roomkaas. Voeg de erwtjes toe en schep goed om. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
4
Pel en snipper de sjalot. Smelt boter in een pannetje en stoof er de sjalot in aan. Voeg de geblancheerde boontjes toe en blus met een scheutje wittewijnazijn. Roer goed om tot de azijn verdampt is.
-
5
Serveer de vis met de lentepuree en de boontjes Werk af met een plukje kervel of dille.