Recept

Tajine kefta met eitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke tajine met gehaktballetjes en eitjes, naar het recept van lezeres Mania.

bereiding
  1. 1

    Meng alle specerijen.

  2. 2

    Doe de tomaten met de knoflook, koriander en peterselie en de helft van de specerijen met 150 ml water in een blender fijn.

  3. 3

    Meng het gehakt met de andere helft van de specerijen en maak er balletjes van ter grootte van een walnoot (mocht het mengsel te plakkerig zijn, dan kun je eventueel wat paneermeel toevoegen).

  4. 4

    Doe de olie in een diepe pan of tajine en doe er de ui en paprika bij. Stoof 5 minuten aan. Voeg dan de gehaktballetjes toe en stoof nog 5 minuten verder. Giet er de tomatenmix bij, zet het deksel op de pan of de tajine en laat 30 minuten zachtjes stoven.

  5. 5

    Bestrooi met de olijven, breek de vier eitjes in de saus en zet het deksel weer op de pan. Laat nog 10 minuten zachtjes verder stoven, tot de eitjes gestold zijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tajine kefta met eitjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!