Rode mul in zoutkorst met venkelslaatje
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het zeezout met de eiwitten tot een lichtvochtige massa.
-
2
Spoel de vis en vul de buik van de vissen met een schijfje citroen, een paar takjes dille, peterselie en citroentijm.
-
3
Schep de helft van het zout in een ovenschaal en leg er de vissen op. Verdeel de rest van het zout over de vissen en duw aan tot een egale zoutkorst. De kop en het puntje van de staart van de vissen hoef je niet te bedekken. Zet 15 minuten in de oven.
-
4
Maak intussen de salade. Snij de venkel met de mandoline in flinterdunne plakjes. Pel de rode ui, halveer en snij eveneens in fijne plakjes. Maak een dressing van de olijfolie en de wittewijnazijn, breng op smaak met peper en zout en hussel door de salade, samen met wat fijngehakte dille en de kappertjes.
-
5
Haal de vis uit de oven, breek de korst met de achterkant van een lepel en haal de vissen voorzichtig uit de zoutkorst. Serveer er de salade bij.