Eenpansgerecht met worstjes, bbq-saus en een aardappelkorstje
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de tomaten. Breng water aan de kook. Dompel de tomaten 1 minuut onder in het kokende water. Laat ze schrikken onder koud water. Pel en ontpit de tomaten en snij ze in stukjes.
-
2
Snij de worstjes in stukken van 6 centimeter. Schil de wortelen en snij ze in fijne blokjes. Pel en snipper de sjalot. Pel en plet de knoflook. Spoel de peterselie en hak fijn. Spoel de spinazie.
-
3
Verhit de olijfolie in een ovenbestendige pan. Bak de sjalot, knoflook, wortel en stukjes worst aan. Als de worstjes rondom goudbruin zijn, voeg je de tomaten, tijm, BBQ-saus, peper en zout toe. Laat 5 minuten stoven.
-
4
Voeg de spinazie toe. Roer om en leg de plakjes aardappel erbovenop. Besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout en bak 30 minuten in de oven. Werk af met extra spinazie.