Gegrilde Romeinse sla met saté van tijgergarnalen en krieltjes
bereiding
-
1
Spoel de krieltjes en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet af, laat afkoelen en halveer ze.
-
2
Prik afwisselend een half krieltje en een tijgergarnaal op een satéstokje. Wrijf in met olijfolie en kruid met gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout.
-
3
Maak de karnemelkdressing. Spoel het basilicum en de dragon en hak ze fijn. Pers de citroen. Meng het basilicum en de dragon met de karnemelk, 2 eetlepels olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en zout.
-
4
Spoel en halveer de slakropjes. Wrijf de helften in met olijfolie en gril ze kort op een hete grill. Kruid met peper en zout.
-
5
Gril de aardappelspiesjes aan beide kanten. Serveer ze met de gegrilde slakropjes en werk af met de dressing.