Slawraps met twee soorten zalm, krieltjes en mosterddressing
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de krieltjes en halveer ze in de lengte. Schik ze op een bakplaat, besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie, kruid ze met peper en zout en bak ze 20 minuten in de oven. Schep ze af en toe om.
-
2
Pluk de blaadjes van de sla, spoel ze en laat ze uitlekken. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringen. Pel de rode ui en snij ‘m in ringen. Spoel de dragon en hak ‘m fijn.
-
3
Bak de zalmmoten 4 à 5 minuten aan elke kant in een pan met olijfolie.
-
4
Maak ondertussen de mosterddressing. Doe de yoghurt samen met de mosterd en de olijfolie in een kom en pers er het citroensap bij. Kruid met peper en zout.
-
5
Scheur of snij de zalmmoten en de gerookte zalm in gelijke stukken. Schik de slabladeren op een schaal, leg in elk blad enkele krieltjes en verdeel er wat van de zalmmoot en de gerookte zalm over. Werk af met de lente-ui, de rode ui en de dragon. Besprenkel met de mosterddressing en kruid met peper en zout.