Limoncellocrème-koekjes
bereiding
-
1
Klop de boter, de kristal- en de poedersuiker luchtig in een keukenrobot. Voeg een voor een de eieren toe. Voeg pas een nieuw ei toe, zodra het vorige volledig is opgenomen. Doe er de vanille-essence en de room bij.
-
2
Zeef boven een andere kom de bloem met het zout en het bakpoeder. Voeg de mengeling geleidelijk toe aan het botermengsel, meng op lage snelheid. Verdeel het deeg in drie gelijke delen. Rol elk deel tot een bol en wikkel in plasticfolie. Zet één uur in de koelkast.
-
3
Verwarm de oven voor op 175°C. Rol een bol deeg uit op een bebloemd werkblad. Steek met een hartvormige uitsteekvorm koekjes uit, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de hartjes afkoelen op een rooster.
-
4
Maak de limoncellocrème. Klop de boter met de roomkaas en de poedersuiker tot een gladde massa. Voeg de limoncello toe en meng opnieuw. Laat opstijven in de koelkast.
-
5
Lepel wat van de vulling tussen twee koekjes, en bestrooi met poedersuiker.