Rabarbergalette
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met de ijskoude boter kort door tot een kruimelig deeg, het liefst in de keukenrobot met de K-kneder. Voeg yoghurt, room en appelazijn toe en ook het bakpoeder en het zout. Kneed opnieuw kort door. Laat het deeg een halfuur in de koelkast rusten.
-
2
Meng de amandelschilfers, suiker, bloem en vanillezaadjes met elkaar. Zet aan de kant.
-
3
Verwijder de uiteinden van de rabarberstengels en snij de stengels in stukken van twee centimeter. Meng de rabarber met de suiker, het maïszetmeel, zout en de citroenrasp.
-
4
Strooi wat bloem op een vel bakpapier. Neem een tweede vel, leg het deeg ertussen en rol uit tot een cirkel van ongeveer 40 cm diameter. Verwijder het bovenste stuk bakpapier en strooi de amandel-bloemmix in het midden van het deeg, hou een rand van vijf centimeter vrij.
-
5
Leg op de amandel-bloemmix de stukjes rabarber en vouw de deegrand naar binnen. Bestrijk de rand met losgeklopt eiwit en strooi er suiker over. Bak de galette 40 minuten in de voorverwarmde oven.