Kalfsspiesjes met geroosterde kikkererwten en artisjoksalade
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken. Meng de komijn, het kerriepoeder en de cayennepeper met het zout in een schaal en voeg de kikkererwten toe. Hussel goed om tot de erwten bedekt zijn met een laagje kruiden. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Sprenkel er olijfolie over en gaar 15 minuten in de oven tot ze mooi krokant zijn.
-
2
Snij 1 puntpaprika in stukken. Pel de rode ui en snij in stukken. Prik afwisselend vlees, paprika en rode ui op satéstokjes. Kruid de spiesjes met peper en zout, besprenkel ze met olijfolie en bak ze krokant in een grillpan. Het vlees mag rosé zijn.
-
3
Snij de tweede puntpaprika in fijne ringen en meng met de gemarineerde artisjokken en de gesnipperde peterselie.
-
4
Serveer de spiesjes met de geroosterde kikkererwten en de artisjoksalade.