Paprikataboulé met homemade calamares
bereiding
-
1
Laat de inktvistubes ontdooien, spoel ze goed, dep ze droog en snij ze in ringen of lange reepjes. Pel en pers de knoflook. Pers 1 citroen uit. Meng de knoflook met een scheutje olijfolie, het citroensap en een snuifje paprikapoeder. Marineer er de inktvisringen in.
-
2
Maak de taboulé. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof. Laat opdrogen op keukenpapier. Maak de paprika’s schoon en snij ze in fijne blokjes. Verhit olijfolie in een pan en roerbak er de paprika’s in. Snipper de dille en de bladpeterselie fijn.
-
3
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en maak de korrels los. Lepel er de paprika’s en gesnipperde kruiden onder en kruid met peper en zout. Roer de olijfolie los met de rodewijnazijn, de honing, de kaneel en pili-pili. Lepel onder de taboulé. Zet koel weg tot serveren.
-
4
Verhit een grillpan en gril de inktvisringen in 1 minuutje krokant. Snij de tweede citroen in kwartjes. Serveer de taboulé met de inktvisringen. Werk af met de citroenplakjes en extra bladpeterselie.