Recept

Vruchtensoepje met lavendel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

In de zomer is een licht en fruitig dessert zoals dit soepje ideaal. Elke lepel is puur genieten!

Piet Huysentruyt: “Bij lavendelbloempjes is de timing cruciaal. Wacht tot het knopje opengaat, dan zijn ze precies goed. Zodra de lavendel uitgedroogd is, zijn de bloempjes enkel nog bruikbaar in potpourri en cosmetica.”

bereiding
  1. 1

    Spoel de vruchten. Snij de aardbeien in stukjes. Ontpit en schil de meloen en snij ‘m in stukken.

  2. 2

    Mix de meloen met de witte wijn tot een glad geheel, voeg naar smaak wat suiker toe.

  3. 3

    Giet de meloensoep in een diep bord en schep er de rode vruchten in. Strooi er de lavendelbloempjes en wat gehakt basilicum over.

  4. 4

    Frituur de rest van de basilicumblaadjes. Werk de soepjes af met de gefrituurde basilicumblaadjes en poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vruchtensoepje met lavendel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!