Schelpjespapillot met tuinbonen en tijgermelk
bereiding
-
1
Maak de tijgermelk. Fruit de knoflook, de gember en de helft van de koriander aan in de olie. Verkruimel er het bouillonblokje over, voeg de Tabasco® toe en roerbak kort. Blus met de pisco. Voeg het limoensap en de kokosroom toe. Bind met het maïszetmeel en mix fijn. Laat minstens 30 minuten afkoelen in de koelkast.
-
2
Blancheer de tuinbonen kort en verwijder het dunne vliesje. Pel de rode ui en snij ‘m in flinterdunne ringen.
-
3
Maak 4 papillotjes van bakpapier. Spoel de schelpjes goed en laat uitlekken. Leg telkens een handvol schelpjes op het midden van het bakpapier. Verdeel er de tuinbonen, de helft van de rode ui en 2 eetlepels tijgermelk per papillot over. Vouw de papillotjes toe en zet ze in een aluminium schaaltje 7 tot 10 minuten op de BBQ.
-
4
Vouw de papillotjes open, verdeel er de rest van de rode ui en de koriander over. Schuim de rest van de tijgermelk op met de staafmixer en lepel op het laatste moment over de schelpjes.