Rundsburger met blauwe kaas en pastinaakhummus
bereiding
-
1
Maak de hamburgers. Spoel de kruiden en hak ze fijn. Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Fruit de sjalot en knoflook in olijfolie.
-
2
Meng het gehakt met de kruiden, de knoflook, de sjalot, het ei, het paneermeel, het gemberpoeder en de Kikkoman-sojasaus. Kruid met peper en zout. Vorm er 4 burgers van en gril ze 10 minuten op de BBQ.
-
3
Maak de salade. Pel de rode ui en snij ‘m in fijne halve ringen. Meng de sesamolie met de Kikkoman-sojasaus, de honing en de mosterd tot een dressing. Kruid met peper en zout. Spoel de sla. Meng de sla met de sojascheuten, de rode ui en de dressing.
-
4
Spoel de tomaten en snij ze in fijne plakjes. Snij de broodjes doormidden en besmeer de onderkant met de pastinaakhummus. Schik de salade erop, leg daarop de hamburger en verdeel er enkele plakjes tomaat op. Brokkel de kaas erover en werk af met enkele takjes peterselie en de andere helft van het broodje.