Gegrilde auberginesteak met bloemkoolcouscous
bereiding
-
1
Snij de aubergines in plakken van ongeveer 2 cm dik. Strooi er zout op en laat 25 minuten uitlekken in een vergiet. Dep het overtollige vocht weg. Meng de Maille-mosterd met de knoflook en de olijfolie. Borstel er de aubergines mee in en laat 1 uur marineren in de koelkast.
-
2
Rasp intussen de bloemkool tot couscous, dit gaat makkelijk in een blender. Maak een vinaigrette van de Maille-graantjesmosterd, de wittewijnazijn en 3 eetlepels olijfolie.
-
3
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wokpan. Roerbak er de geraspte bloemkoolcouscous in. Voeg de kikkererwten, de dragon en de pitten toe. Breng op smaak met de vinaigrette.
-
4
Rooster de aubergineplakken 3 à 4 minuten langs elke kant op de BBQ. Verdeel over borden en serveer met de bloemkoolcouscous. Werk af met de verkruimelde feta en extra dragon.