Salade van gegrilde courgettes, paprika, halloumi en spinazie
bereiding
-
1
Spoel de courgette en snij ze in plakjes van 0,5 cm. Wrijf de plakjes in met olijfolie en gril de courgette aan beide kanten.
-
2
Hou de paprika’s al draaiend over een vlam totdat de schil zwart is. Laat afkoelen en trek de zwartgeblakerde schil los van de paprika’s. Verwijder het kroontje en de zaadlijsten van de paprika. Snij de paprika’s in reepjes.
-
3
Snij de halloumi in plakken. Verhit olie in een koekenpan en bak de halloumi goudbruin aan beide kanten.
-
4
Hak de peterselie en dille grof. Spoel de spinazie. Pel de rode ui en snij 'm in ringen. Hak de geroosterde hazelnoten grof.
-
5
Pel en plet de knoflook. Snij de chilipeper middendoor en verwijder de zaadlijst. Mix de yoghurt, mosterd, 1 teentje knoflook en het chilipepertje met een staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
-
6
Doe de spinazie in een schaal en verdeel de gegrilde courgette, paprika en haloumi over de spinazie. Strooi de noten, zaden en kruiden erover. Werk af met de dressing.