Salade van geroosterde groenten met feta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de paprika’s, de courgette en de uien schoon en snij ze hapklare stukken. Snij de stelen en de harde onderzijde van de venkel en hak ze in reepjes.
-
2
Pel en pers de knoflook. Stort alle groenten op een bakplaat en voeg de knoflook toe. Schep alles om met de olijfolie, kruid met de gedroogde kruiden, peper en zout en bak de groenten 40 minuten in het midden van de oven.
-
3
Laat de groenten afkoelen en schep ze om met het citroensap. Verkruimel er de feta over en voeg naar wens een restje gekookte pasta of aardappelen toe of wat kikkererwten of linzen en schep opnieuw om.
-
4
Spoel de tomaatjes en snij ze in kwartjes. Verdeel de salade over 2 of 3 bewaardoosjes en leg er de rucola en kerstomaatjes bovenop.