Recept

Paprikaslaatje met chorizo en krokante manchegobroodjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze Spaanse salade wordt lekker pittig door de chorizo.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en laat onmiddellijk schrikken onder koud water.

  2. 2

    Snij het stokbrood in 12 plakjes. Snij de manchego heel fijn. Pel en plet de knoflook en meng met 3 eetlepels olijfolie. Leg de plakjes brood op een bakplaat, besmeer met de knoflookolie en bestrooi met de kaas. Bak 8 tot 10 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak de paprika’s schoon en snij ze in fijne reepjes. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn zonder de zaadjes. Snij de ansjovisjes fijn.

  4. 4

    Haal de bladeren van de krop eikenbladsla, spoel ze en hak ze grof. Meng de sla met de paprikareepjes, de boontjes, de ansjovis, de chilipeper, de rodewijnazijn, 2 eetlepels olijfolie en peper en zout. Beleg met de chorizo, de appelkappertjes, het basilicum en de krokante kaasbroodjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Paprikaslaatje met chorizo en krokante manchegobroodjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!