Paprikaslaatje met chorizo en krokante manchegobroodjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en laat onmiddellijk schrikken onder koud water.
-
2
Snij het stokbrood in 12 plakjes. Snij de manchego heel fijn. Pel en plet de knoflook en meng met 3 eetlepels olijfolie. Leg de plakjes brood op een bakplaat, besmeer met de knoflookolie en bestrooi met de kaas. Bak 8 tot 10 minuten in de oven.
-
3
Maak de paprika’s schoon en snij ze in fijne reepjes. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn zonder de zaadjes. Snij de ansjovisjes fijn.
-
4
Haal de bladeren van de krop eikenbladsla, spoel ze en hak ze grof. Meng de sla met de paprikareepjes, de boontjes, de ansjovis, de chilipeper, de rodewijnazijn, 2 eetlepels olijfolie en peper en zout. Beleg met de chorizo, de appelkappertjes, het basilicum en de krokante kaasbroodjes.