Recept

Stoofpotje met kip, spinazie en krieltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een pittig stoofpotje met kip en chorizo. Voeg eventueel nog wat versgeraspte citroenschil toe voor een heerlijk fris effect.

bereiding
  1. 1

    Spoel de krieltjes en halveer ze. Snij de chorizo in plakjes. Pel de ui en de knoflook, snipper fijn en fruit met de tijm en de laurier in een grote stoofpot, tot alles lichtjes begint te kleuren. Voeg dan de plakjes chorizo toe.

  2. 2

    Doe, zodra alles kleurt, de kippenbouten en de tomatenblokjes erbij. Zet het deksel op de stoofpot en laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen.

  3. 3

    Voeg er de krieltjes, de kerstomaten, het chilipoeder en het gerookt paprikapoeder aan toe, dek af. Laat nog 15 minuten garen op een zacht vuurtje.

  4. 4

    Hak de peterselie fijn. Spoel de spinazie en laat goed uitlekken, doe ze bij de stoofpot en laat al roerend slinken in de saus. Breng verder op smaak met peper en zout en werk af met de verse peterselie. Serveer goed warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Stoofpotje met kip, spinazie en krieltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!