Kersen-ricotta-crumble
bereiding
-
1
Maak de crumble: hak de walnoten grof. Meng de bloem met de bruine suiker en doe de boter erbij. Roer tot alles goed gemengd is. Voeg de noten en een snuifje zout toe en meng nogmaals. Zet even koel.
-
2
Snij intussen de kersen doormidden en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees van de kersen in stukjes en bestrooi met een lepel suiker. Laat even rusten. Verwarm de oven voor op 180°C.
-
3
Roer de boter, suiker en de geraspte schil van de citroen romig. Breek het ei erbij en meng alles goed. Meng de bloem met het bakpoeder en voeg, afwisselend met de melk, bij het boter-eimengsel.
-
4
Bekleed een bakvorm van 36 cm op 16 cm met een vel bakpapier. Lepel het cakedeeg in de vorm. Brokkel er de ricotta over en verdeel de kersen over de ricotta. Verdeel de crumble over het deeg en bak de cake gaar in zo’n 40 minuten. Haal uit de oven en laat nog zo’n 15 minuten rusten voor je hem uit de vorm haalt.