Bolcourgettes met quinoa en halloumi
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
2
Spoel de courgettes. Snij er de hoedjes af en hol ze met een klein lepeltje voorzichtig uit. Bestrijk de hoedjes en courgettes met olijfolie en gaar ze 15 minuten in de oven.
-
3
Snij het vruchtvlees van de courgettes in stukjes. Bak de ui glazig in wat olijfolie. Voeg het vruchtvlees toe en roerbak 2 minuten. Snij de halloumi in blokjes en voeg toe. Meng er de kikkererwten en de gare quinoa onder en roerbak nog 5 minuten.
-
4
Zet het vuur uit en schep de tomaatjes en ¾ van de pistachenoten onder de vulling. Kruid met peper en zout.
-
5
Vul de bolcourgettes met het groentemengsel, besprenkel ze met olijfolie en gaar ze nog 12 minuten in de oven. Werk voor het serveren af met de rest van de pistachenoten.