Gegrilde zeebaars met romescosaus, slakropjes en broccoli
bereiding
-
1
Verwarm de grillplaat voor. Pel de knoflook. Snij het brood in blokjes en roerbak ze krokant in een scheutje olijfolie. Doe samen met de paprika’s, de amandelen, de knoflook, het gerookt paprikapoeder, de peterselie en de ciderazijn in een blender en mix fijn. Voeg 1 eetlepel olijfolie, peper en zout en eventueel nog extra paprikapoeder toe. Zet koel weg.
-
2
Rasp de citroenschil. Verdeel de broccoli in roosjes en blancheer ze 2 minuten in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken. Pel de knoflook en snij in heel dunne plakjes. Roerbak de knoflook samen met de komijn goudbruin in een wok met olijfolie. Schep uit de pan en doe de broccoli in de pan. Roerbak enkele minuten. Schep de broccoli in een schaal en bestrooi met de knoflook, peper, zout en citroenschil.
-
3
Spoel de slakropjes, halveer ze en bestrijk ze met olijfolie. Kruid met peper en zout. Gril ze op de snijkant op de BBQ tot ze mooie streepjes hebben. Leg ze op een schaal en bestrooi met een beetje parmezaan.
-
4
Dep de zeebaars droog, bestrijk met olie en kruid met peper en zout. Gril de vis 5 minuten op de velkant en daarna nog 1 minuut op de andere kant. Snij de citroen in plakjes en gril met de vis mee op de grillplaat.
-
5
Serveer de gegrilde met de gegrilde citroen, de slakropjes en de geroosterde broccoli en lepel er de romescosaus bij.