Rijsttaart met kersencompote
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer het vanillepeultje en schraap er de zaadjes uit. Splits de eieren. Klop het eiwit stijf met de suiker en een snuifje zout. Smelt de boter met de vanillezaadjes. Meng de boter met de eidooiers, 2 eetlepels bloem en de rijstpap. Schep tenslotte voorzichtig het stijfgeklopte eiwit door het beslag.
-
2
Vet een springvorm van 22 cm diameter in en bestrooi met bloem. Giet hierin het beslag en bak 50 à 60 minuten in een voorverwarmde oven.
-
3
Maak intussen de kersencompote. Ontpit de verse kersen en halveer ze (diepvrieskersen hoef je niet te ontdooien). Warm in een steelpannetje de kersen op samen met een snuifje speculaaskruiden en de suiker. Laat 10 minuten zachtjes koken zonder deksel.
-
4
Meng het maiszetmeel met 3 eetlepels kersenkookvocht, roer goed tot een dik papje en meng dan voorzichtig door de kersen.
-
5
Laat de kersencompote afkoelen en serveer bij de rijsttaart. Garneer met muntblaadjes.