Tomaten gevuld met blauwe kaas en shiitake
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak 2 eetlepels bladpeterselie fijn. Meng de peterselie met 2 eetlepels olijfolie en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Zet opzij.
-
2
Pel en plet de knoflook. Pel en snipper de ui. Hak de shiitake fijn. Verhit een scheut olijfolie en bak hierin de ui, de knoflook en de shiitake. Kruid met peper en zout. Meng met de blauwe kaas en de mascarpone.
-
3
Snij het hoedje van de tomaten, lepel de pitjes uit de tomaten en vul ze met de gebakken shiitake. Zet op een bakplaat en bestrooi met het gekruide paneermeel. Zet 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.
-
4
Meng de sla met 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout.
-
5
Serveer de gevulde tomaten met het slaatje en een stuk zuurdesembrood.