Courgettebootjes met gehakt
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de courgettes en snij ze in de lengte doormidden. Hol ze wat uit met een lepeltje en hak het vruchtvlees fijn. Snij ¾ van het basilicum fijn.
-
2
Bak de sjalot glazig in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Doe er dan de tomaatjes, de paprika, de olijven en het courgettevlees bij.
-
3
Blus met bouillon en laat 5 minuten op een zacht vuur sudderen. Roer er de helft van de fijngesneden basilicumblaadjes onder en kruid met peper en zout.
-
4
Bestrijk een ovenschaal met olie. Vul de courgettebootjes met het gehaktmengsel en schik ze in de ovenschaal. Bestrooi ze met de parmezaan en de amandelschilfers en bak ze 30 minuten in de oven. Werk af met de rest van de fijngehakte en de hele basilicumblaadjes.