Varkenshaasje met zoetzure tomatensaus, krieltjes en boontjes
bereiding
-
1
Kook de krieltjes en de boontjes beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Pel en snipper de ui fijn. Pel en plet de knoflook. Snij de tomaten in partjes.
-
2
Verhit een scheut olijfolie en stoof hierin de ui en de knoflook zacht. Voeg de tomaten, de chilivlokken, de sojasaus, de bruine suiker en de balsamicoazijn toe. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
-
3
Verhit intussen een scheutje olijfolie en een klontje boter en bak het varkenshaasje in 15 minuten goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Bak de boontjes en de krieltjes samen nog even aan in een klontje boter en kruid met peper en zout.
-
4
Serveer het varkenshaasje met de tomatensaus en de gebakken krieltjes en boontjes.