Recept

Watermeloencarpaccio met krokante mozzarella en muntdressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker fris en zomers! 

bereiding
  1. 1

    Verwijder de schil van de watermeloen en snij het vruchtvlees in dunne plakjes. Bedruppel met het limoensap. Zet koel.

  2. 2

    Mix alle ingrediënten voor de dressing glad. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Klop het ei los met de oregano. Doe het paneermeel in een ander bord. Snij de mozzarella in plakjes en wentel ze eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel. Bak de mozzarellaplakjes goudbruin en krokant in hete olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Verdeel de watermeloencarpaccio over de borden. Leg er de krokante mozzarella op en werk af met de waterkers en pistaches. Druppel er wat van de muntdressing over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Watermeloencarpaccio met krokante mozzarella en muntdressing

Ingrediënten voor

4 personen
  • watermeloen (kleine)1
  • limoen (sap)1
  • waterkers1 bosje
  • pistachenoten (gehakt)30 g
  • mozzarella2 bollen
  • ei1
  • paneermeel100 g
  • gedroogde oregano2 el
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Voor de dressing
  • ui (gehakt)½
  • knoflook (geperst)1 teentje
  • munt (gehakt)1 bosje
  • honing2 el
  • appelazijn70 ml
  • zonnebloemolie120 ml
  • peper en zout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!