Koolrabi gevuld met lamsgehakt, olijven en kerstomatensaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de koolrabiknollen en stoom of kook ze in de schil zacht in gezouten water. Naargelang van de grootte duurt dat 25 tot 45 minuten. Laat dan afkoelen en hol de knollen uit met een parisiennelepel.
-
2
Meng het gehakt met de olijven, de zongedroogde tomaatjes, de knoflook en de helft van de feta. Vul er de koolrabi’s mee.
-
3
Maak nu de kerstomatensaus. Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Fruit de kerstomaten in wat olijfolie samen met de knoflook en sjalot. Voeg enkele eetlepels water toe en laat onder deksel stoven tot de kerstomaatjes zacht zijn en tot saus kunnen worden geroerd. Kruid met peper, zout en cayennepeper.
-
4
Lepel de kerstomatensaus op de bodem van een ovenschaal en zet er de gevulde koolrabi’s op. Sprenkel er olijfolie over, kruid met peper en zout en strooi er de rest van de verbrokkelde feta over. Zet 30 minuten in de oven.