Recept

Quiche met tofu, cashewnoten en broccoli

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze quiche is vegan!

Heb je nog wat vulling over? Leng ze aan met wat water en besprenkel er na het bakken de groenten mee.

bereiding
  1. 1

    Zet de cashewnoten onder water en laat 1 nacht weken.

  2. 2

    Verdeel de boter in stukjes en meng met de bloem, het water en ½ koffielepel zout. Kneed kort tot een egaal deeg en laat 1 uur in de koelkast opstijven.

  3. 3

    Laat de cashewnoten uitlekken en doe ze in een blender samen met de zijdentofu, het knoflook-poeder, de tijm, de gistvlokken, een snuifje peper en zout. Mix tot een smeuïg geheel. Stoom of kook de broccoli beetgaar.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 185°C. Rol het deeg uit tot 5 millimeter dikte, vet een bakvorm in, bestrooi met bloem en bekleed met het deeg. Bedek het deeg met bakpapier en bakbonen en bak het 15 minuten blind voor.

  5. 5

    Verwijder de bakbonen, giet de tofumengeling op het deeg en beleg met de broccoli. Kruid met peper en zout en zet 30 à 40 minuten in de oven of tot het deeg goudbruin kleurt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quiche met tofu, cashewnoten en broccoli

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!