Quiche met tofu, cashewnoten en broccoli
bereiding
-
1
Zet de cashewnoten onder water en laat 1 nacht weken.
-
2
Verdeel de boter in stukjes en meng met de bloem, het water en ½ koffielepel zout. Kneed kort tot een egaal deeg en laat 1 uur in de koelkast opstijven.
-
3
Laat de cashewnoten uitlekken en doe ze in een blender samen met de zijdentofu, het knoflook-poeder, de tijm, de gistvlokken, een snuifje peper en zout. Mix tot een smeuïg geheel. Stoom of kook de broccoli beetgaar.
-
4
Verwarm de oven voor op 185°C. Rol het deeg uit tot 5 millimeter dikte, vet een bakvorm in, bestrooi met bloem en bekleed met het deeg. Bedek het deeg met bakpapier en bakbonen en bak het 15 minuten blind voor.
-
5
Verwijder de bakbonen, giet de tofumengeling op het deeg en beleg met de broccoli. Kruid met peper en zout en zet 30 à 40 minuten in de oven of tot het deeg goudbruin kleurt.