Recept

Miniquiches met wontonvellen en gerookte forel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geen kleine taartvormpjes in huis? In een muffinblik kun je ook kleine quiches bakken.

Serveer 1 quiche per persoon voor een voorgerecht, 2 als lunch.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en plet de knoflook. Pel de ui en snipper fijn. Hak ½ chilipepertje fijn. Fruit de ui, chilipeper en knoflook op een zacht vuurtje gaar. Voeg de spinazie toe en bak 2 minuten. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat goed uitlekken in een vergiet en hak grof.

  2. 2

    Vet 8 cupcakevormpjes in met olijfolie en bebloem ze. Leg in elke vorm 1 wontonvel. Wrijf de wontonvellen in met olijfolie en beleg ze met een tweede vel.

  3. 3

    Meng de eieren met de room en de mosterd. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de stukjes gerookte forel en de gebakken spinazie over de vormpjes en overgiet met het ei-roommengsel.

  5. 5

    Zet gedurende 20 minuten in de oven. Werk af met enkele spinazieblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Miniquiches met wontonvellen en gerookte forel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!