Komkommerwrap met knapperig gebakken zalm, edamameboontjes en appelcarpaccio
bereiding
-
1
Blancheer de edamameboontjes in gezouten water, giet af en duw de boontjes uit hun peultje.
-
2
Spoel de groene appelen en snij ze met een mandoline of mes in fijne plakjes. Besprenkel met limoensap en olijfolie. Rooster de amandelschilfers krokant in een pan zonder vetstof en bestrooi de appelcarpaccio mee.
-
3
Klop de eiwitten luchtig in een ondiep bord. Meng het amandelpoeder met de gesnipperde peterselie, bieslook en dille. Dompel de zalm eerst in het eiwit en daarna in de kruidenkorst.
-
4
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de zalm aan beide kanten krokant. De zalm mag nog een beetje rosé zijn vanbinnen. Breek de zalm in stukken.
-
5
Spoel de komkommers en maak er met een dunschiller lange linten van. Leg telkens 6 à 8 komkommerlinten op een bord, leg er wat boontjes en de zalm bij. Serveer met de appelcarpaccio. Kruid met peper, werk af met dille en serveer.