Gegrild kalfslapje met geroosterde spitskool en misosaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de spitskool in kwarten en leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de sesamolie, peper, zout en gaar 30 minuten in de oven. Leg er de laatste 10 minuten de hazelnoten bij.
-
2
Maak het sausje. Meng de misopasta met de rijstazijn, de sriracha, de pindakaas en het limoensap en de schil. Voeg eventueel nog extra water toe om het sausje glad te roeren.
-
3
Kruid de kalfslapjes aan beide kanten met peper en zout. Gril ze aan beide kanten dicht. Een kalfslapje mag nog een beetje rosé zijn vanbinnen.
-
4
Neem de spitskool uit de oven. Hak de hazelnoten grof. Snij het kalfslapje in fijne plakjes en serveer met de spitskool. Lepel er de misosaus bij en werk af met de grofgehakte hazelnoten, een takje kervel en een partje limoen.