Recept

Geroosterde bloemkoolsoep met pijnboompitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke maaltijdsoep met bloemkool à la Pascale Naessens

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de bloemkool in roosjes en blancheer ze 3 minuten in kokend water. Giet af, maar bewaar het kookvocht. Laat de roosjes goed uitlekken.

  2. 2

    Meng 4 eetlepels olijfolie met de ras el hanout, peper en zout. Meng de bloemkoolroosjes met de gekruide olijfolie en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Pel en snipper de ui en stoof ‘m glazig in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de geroosterde bloemkool toe en giet er ruim 1 liter kookvocht bij. Breng aan de kook, laat 5 minuten koken. Mix de soep glad en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Bak de pijnboompitjes in 1 eetlepel olijfolie goudbruin. Spoel en droog de waterkers. Schep de soep in kommetjes en werk af met de plukjes waterkers en de pijnboompitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geroosterde bloemkoolsoep met pijnboompitjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!