Knolselder-bloemkoolsoep met rauwe ham
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de bloemkool in roosjes en de knolselder in blokjes van zo'n 1,5 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat, besprenkel met olijfolie, kruid met de komijn, de tijmblaadjes, de cayennepeper, peper en zout. Zet 20 minuten in de oven, roer de groenten halverwege om.
-
2
Pel en snipper de ui fijn, schil de aardappel en snij in blokjes. Fruit ze in een grote kookpot aan in wat boter. Voeg de geroosterde groenten toe. Blus met de bouillon, breng aan de kook en laat afgedekt nog 25 minuten op een zacht vuur verder garen.
-
3
Mix de soep, proef en voeg eventueel nog wat zout, peper of cayennepeper toe.
-
4
Serveer met de pata negra en stokbrood. Werk af met enkele takjes rozemarijn.