Kerrie-paprikasoep met scampi’s
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en stoof ‘m glazig in olijfolie. Maak de paprika’s schoon en snij ze in repen. Doe de paprika bij de ui, kruid met het kerriepoeder, de kurkuma, peper en zout en roerbak 2 minuten.
-
2
Giet er 800 milliliter heet water bij en breng aan de kook. Laat 20 minuten koken. Spoel de appel en snij ‘m in blokjes. Hou 1 partje apart. Doe de appelblokjes bij de paprika. Laat nog 10 minuten koken.
-
3
Kruid de scampi’s met peper en zout en bak ze in olijfolie mooi rozig en gaar.
-
4
Mix de soep glad. Giet er de kokosmelk bij en roer goed om. Kruid met peper en zout. Snij het partje appel in reepjes. Schep de soep in kommen en verdeel er de scampi’s en de reepjes appel over. Druppel er nog wat olijfolie over.