Courgetti vongole
bereiding
-
1
Spoel de aubergine en snij ‘m in kleine blokjes. Besprenkel de aubergineblokjes met 1 koffielepel zout en laat ze 20 minuten in een vergiet uitlekken. Spoel de aubergineblokjes met water en dep ze droog.
-
2
Spoel de courgettes en snij ze met een spiraalsnijder tot tagliatelle. Hak de hazelnoten grof. Spoel de rucola. Spoel de kerstomaatjes.
-
3
Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Besprenkel de aubergineblokjes met olijfolie en gril de blokjes in een grillpan. Voeg de kerstomaatjes toe en gril kort. Kruid met grof zeezout.
-
4
Pel en snipper de knoflook. Spoel de vongole grondig. Verhit olijfolie in een pan en fruit de knoflook aan. Voeg de vongole en de witte wijn toe. Roerbak tot de schelpen opengaan. Kruid met grof zeezout en peper.
-
5
Verhit olijfolie in een wokpan en stoof de tagliatelle van courgette kort aan. Meng de tagliatelle van courgette met de gegrilde groenten, de zongedroogde tomaten en de vongole. Werk af met de gehakte hazelnoten, peterselie en rucola.