Kruidensalade met vongole en venkel
bereiding
-
1
Pel de sjalot en snij ‘m in reepjes. Maak de venkel schoon. Snij 1 venkel in fijne reepjes. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een grote kookpot. Roerbak de sjalot, venkel en knoflook 1 minuut en voeg dan de schelpjes toe. Kruid met peper en blus met de witte wijn. Dek af en schud op. Laat enkele minuten koken tot de vongole open zijn. Giet de schelpjes af, maar vang het kookvocht op.
-
2
Meng 100 milliliter van het kookvocht met 2 eetlepels olijfolie en het citroensap tot een vinaigrette.
-
3
Snij de overige venkel in flinterdunne plakjes. Spoel de tomaten en snij ze in partjes. Haal de blaadjes van de peterselie, basilicum en munt. Meng de blaadjes met de kervel, venkel, tomaat en vinaigrette. Kruid met peper en eventueel een beetje zout.
-
4
Leg de salade op een groot bord, bestrooi met de vongole en serveer. Lekker met brood.