Pastasalade caprese
bereiding
-
1
Pel de rode ui en snij hem in flinterdunne halve ringen. Schep de uiringen om met de balsamicoazijn en zet opzij.
-
2
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
3
Spoel intussen de tomaten. Snij de trostomaten in onregelmatige stukken en halveer de kerstomaatjes. Maak de puntpaprika schoon en snij hem in dunne reepjes. Hak de gedroogde tomaatjes in stukjes. Stort alle groenten in een grote kom.
-
4
Voeg de ui, inclusief de balsamicoazijn, bij de groenten. Besprenkel ze met de olijfolie en strooi er de gedroogde kruiden overheen. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en grof zeezout en schep goed om.
-
5
Hak het verse basilicum grof en schep het door de salade. Rooster de pijnboompitten goudbruin en geurig in een pan zonder vetstof.
-
6
Giet de pasta af en spoel hem onder koud stromend water. Schud overtollig water goed af en schep de pasta bij de groenten. Scheur de mozzarella in stukken en voeg ze samen met de rucola toe aan de pastasalade. Schep alles goed om en strooi er ten slotte de pijnboompitjes over.