Recept

Gevulde courgettes met zongedroogde tomaatjes, feta en smeuïge puree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van redactrice Natalie: “Gevulde courgette is één van de eerste gerechten waarbij ik het vlees stiekem wegliet. Ik probeer minstens één en het liefst twee keer per week vegetarisch te koken. Bij deze courgettes merkt niemand dat er geen vlees aan de pas komt, zo lekker vullend zijn ze.”

 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water.

  2. 2

    Spoel en halveer de courgettes. Lepel het vruchtvlees eruit. Klop het ei los. Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes en meng ze met het vruchtvlees van de courgettes, het losgeklopte eitje, de pijnboompitten, het paneermeel en de verbrokkelde feta. Kruid de vulling met peper en zout.

  3. 3

    Vul de courgettes met het mengsel, leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak ze 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Giet de aardappelen af en pureer ze met de zachte boter, de eidooier en de melk. Kruid met peper, zout en versgeraspte nootmuskaat.

  5. 5

    Serveer de gevulde courgettes met een flinke toef aardappelpuree. Werk af met waterkers of andere groene kruiden naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde courgettes met zongedroogde tomaatjes, feta en smeuïge puree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!