Frittata met krieltjes, gehakt, spinazie, zongedroogde tomaatjes en feta
bereiding
-
1
Spoel de krieltjes en snij ze in plakjes. Kook ze beetgaar in gezouten water. Bak het gehakt rul in een grote pan en kruid het met het gerookt paprikapoeder, peper en zout.
-
2
Spoel de courgette en snij ze in halve maantjes. Snij de halfgedroogde tomaatjes in stukjes. Spoel en droog de spinazie.
-
3
Voeg de gekookte krieltjes, de courgettestukjes en de zongedroogde tomaatjes toe aan het gehakt. Kruid alles nog eens met peper en zout en laat even bakken. Meng er de spinazie onder en laat ze slinken.
-
4
Klop de eieren los met de melk en kruid het mengsel met peper, zout en het kerriepoeder. Giet het eimengsel in de pan en verkruimel er de feta over.
-
5
Laat de frittata zachtjes garen onder een deksel tot hij volledig gaar is. In een ovenvaste pan kun je hem ook garen in de oven: reken dan op 20 minuten in een oven van 180°C. Werk de frittata af met wat slablaadjes of bladzuring en serveer.