Gebakken gnocchi met primeurbloemkool en nduja
bereiding
-
1
Bak de plakjes pancetta krokant in een pan zonder vetstof. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
2
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Pel en pers de knoflook en meng hem met het gerookte paprikapoeder, het citroensap, de geraspte schil, een scheutje olijfolie, peper en zout. Lepel de marinade over de bloemkoolroosjes en laat ze 5 minuten inwerken.
-
3
Bak de bloemkoolroosjes met de marinade op een zacht vuur gaar in een pan met olijfolie. Voeg de kappertjes toe en kruid de bloemkool met een beetje peper.
-
4
Verhit olijfolie in een pannetje en bak de gnocchi samen met de nduja krokant. Schep de laatste minuut de bloemkool mee onder de gnocchi en laat ze nog even doorwarmen.
-
5
Schep de gnocchi met de bloemkool in de borden en verdeel er de krokante pancetta en de pistachenootjes over. Werk het gerecht af met de appelkappertjes en serveer.