Recept

Chocoladecake met frambozen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een laagje glazuur en wat verse frambozen maak je van een chocoladecake een echt spektakelstuk. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Beboter en bebloem de bakvorm. Mix de boter romig met de suiker en het zout. Klop er één voor één de eieren door voor een luchtig beslag. Tip: voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen.

  2. 2

    Zeef de bloem en het amandelpoeder. Spatel beetje bij beetje door het beslag. Meng het cacaopoeder met de vanillesuiker en de melk en spatel dit onder het beslag. Hak de chocolade en doe de helft bij het beslag.

  3. 3

    Doe het beslag in de vorm. Bak de cake 60 à 75 minuten in de oven. Check met een lange prikker of de cake gaar is. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en ontvorm dan op een rooster. Laat de cake volledig afkoelen.

  4. 4

    Zet de cake minstens 15 minuten in de diepvries. Smelt de rest van de chocolade met een scheutje cola in een pan op een heel zacht vuur. Haal de cake uit de diepvries en giet het glazuur over de cake. Werk af met de frambozen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocoladecake met frambozen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!